ISTORIC

SC UMEX Constanta a fost infiintata in 1978, ca Operator Portuar specializat in manipularea echipamentelor industriale si a marfurilor agabaritice. Compania a fost dimensionata si echipata in acest sens, utilizand un Terminal ce dispunea de macarale agabaritice, platforme de depozitare betonate, magazii acoperite, echipament specific pentru operarea marfurilor agabaritice.

In anul 1991 compania a fost privatizata in totalitate, evoluand intr-o entitate puternica si versatila. Climatul economic respectiv a impus nevoia de adaptare, de dezvoltare; si UMEX a realizat pasii acestia, diversificand aria serviciilor prestate si a marfurilor operate. Produsele metalurgice si marfurile generale au fost integrate usor in portofoliul nostru, urmate imediat de containere; de asemenea, operatiuni in sistem RORO au fost efectuare in danele specializate. Firesc, UMEX s-a mentinut ca cel mai experimentat si sigur operator pentru marfuri agabaritice & project cargo din portul Constanta.

Incepand din 2000, UMEX primeste Certificatul Germanischer Lloyd pentru Sistemul de Management al Calitatii specific pentru operare portuara containere si marfuri generale, conform Standardului ISO 9001.

In 2011, pachetul de actiuni majoritar al UMEX a fost achizitionat de MARIA GROUP, un important dezvoltator agricol local; firesc, cerealele si ingrasamintele devin parte importanta in activitatea societatii, plasandu-ne intre jucatorii notabili ai acestui segment. Au fost efectuate investitii semnificative pentru a alinia capacitatile tehnice la cerintele specifice operarii acestor marfuri; in acelasi timp ne-am imbunatatit capacitatile profesionale, specializand intreg personalul pentru a asigura servicii de calitate superioara.

In 2015, UMEX primeste din partea DNV GL Business Assurance Certificatul aferent Sistemului de Management al Calitatii specific pentru operare portuara containere si marfuri generale, conform Standardului ISO 9001:2008.

Evenimente & Dezvoltare

22.04.2019
In data de 22.05.2019 UMEX SA Convoaca Adunarea Generala Ordinara a Actionarilor in vederea aprobarii situatiilor financiare anuale incheiate la 31.12.2018
[citeste mai mult]