Cereale

 
Eficiență în manipularea și depozitarea cerealelor
 
Operăm anual o cantitate de până la 1.000.000 tone de cereale și putem depozita concomitent o cantitate de 25.000 tone de cereale. Asigurăm rate de încărcare a cerealelor la nave de până la 8.000 tone/ 24 ore.
 
 

Pentru manipularea cerealelor folosim preponderent 4 dane operative cu o lungime totală de 800 metri și o adâncime a apei de până la 13,5 metri ce ne permite încărcarea navelor de tip Panamax.

dana 38

 
Lungime
205 metri
 
Adâncime apă
12,5 metri
 

dana 39

 
Lungime
205 metri
 
Adâncime apă
13,5 metri
 

dana 40

 
Lungime
205 metri
 
Adâncime apă
13,5 metri
 

dana RORO3

 
Lungime
185 metri
 
Adâncime apă
12,5 metri
 

Servicii complete pentru manipularea și depozitarea cerealelor

Operațiuni navă / terminal

Depozitare în magazii

Cântarire auto / vagoane

Segregare / vânturare / uscare

Soluții inovatoare pentru manipularea și depozitarea cerealelor

 
Urmărim creșterea competitivității clienților noștri prin creșterea standardelor operațiunilor portuare, privind spre viitor, investind în tehnologie și facilități moderne.
 
 
Una dintre cele mai importante investiții UMEX în Portul Constanța este construirea unui Terminal specializat pentru operare/depozitare cereale, un proiect în dezvoltare care va îmbunătăți semnificativ cerințele specifice manipulării și depozitării cerealelor. Noul terminal pentru depozitarea și manipularea cerealelor este dezvoltat pe spațiul adiacent danelor 38, 39 și 40.

Capacitatea totală va fi de 2 x 80.000 de tone, în două facilități simetrice de stocare.

Acest terminal facilitează accesul cerealelor sosite în port prin orice mijloc de transport (tren, camion, barjă) simultan, prin cele 4 linii de transport independente, la oricare dintre cele 8 celule de depozitare. În același timp, din orice celula, terminalul poate manipula marfa către încărcătorul de la dana 38, cu o rată de 1.500 t / h.