Despre noi

 
Din 1978, ne ridicăm la nivelul oricărei provocări logistice
 
Indiferent de particularitățile și provocările unui anumit transport, echipa UMEX are experiența și determinarea pentru a găsi cele mai potrivite soluții. De la manipularea echipamentelor agabaritice la cereale și îngrășăminte vrac, ne adaptăm 24/7 solicitărilor clienților noștri.
 
Protejarea calității mărfurilor manipulate și obținerea unor rate de operare superioare sunt preocupările noastre constante.
 
 

Viziunea noastră

Susținerea eficientă a transportului intermodal, facilitând operarea rapida și în siguranță al mărfurilor care tranzitează Portul Constanța în drumul către beneficiari.

Misiunea noastră

Urmărim creșterea standardelor operațiunilor portuare, ne adaptăm 24/7 la solicitările clienților noștri oferind soluții pentru orice provocare logistică.

Valori

  • Responsabilitate
  • Adaptabilitate
  • Performanță
  • Corectitudine

De peste 4 decenii, creștem standardele operațiunilor portuare

Din 1978 gestionăm eficient provocările tot mai mari ale transportului intermodal, fiind un partener strategic pentru traderi, producători, case de expediție și transportatori.

1978 / Înființarea UMEX ca operator portuar specializat în manipularea echipamentelor industriale.
Înființarea UMEX ca operator portuar specializat în manipularea echipamentelor industriale și a mărfurilor agabaritice, beneficiind de un terminal cu macarale de mare tonaj, platforme de depozitare betonate, magazii acoperite, echipament specific pentru operarea mărfurilor agabaritice.
1991 / Compania este intregral privatizată în totalitate, evoluând într-o entitate puternică și versatilă.
Compania a fost privatizată în totalitate, evoluând într-o entitate puternică și versatilă. Am diversificat aria serviciilor prestate și a mărfurilor operate: produsele metalurgice, mărfurile generale și containerele au fost integrate în portofoliul nostru. Totodată, s-au efectuat operațiuni în sistem RORO în danele specializate. Am continuat să fim cel mai experimentat și sigur operator pentru mărfuri agabaritice & project cargo din portul Constanța.
2000 / UMEX obține certificarea Germanischer Lloyd pentru Sistemul de Management al Calității.
UMEX obține certificarea Germanischer Lloyd pentru Sistemul de Management al Calității specific pentru operarea portuară a containerelor și mărfurilor generale, conform Standardului ISO 9001.
2011 / Pachetul de acțiuni majoritar al UMEX este preluat de MARIA GROUP, important dezvoltator agricol.
Pachetul de acțiuni majoritar al UMEX a fost achiziționat de MARIA GROUP, un important dezvoltator agricol local. Cerealele și îngrășămintele devin parte importantă a activității noastre, de aceea am realizat investiții semnificative pentru a alinia capacitățile tehnice la cerințele specifice operării acestor mărfuri.
2015 / UMEX obține certificarea DNV GL Business Assurance pentru Sistemului de Management al Calității.
UMEX obține certificarea DNV GL Business Assurance pentru Sistemului de Management al Calității specific pentru operare portuară containere și mărfuri generale, conform Standardului ISO 9001:2008.
2020 / Compania începe un proces semnificativ de modernizare și dezvoltare a capacității de operare.
UMEX începe un proces semnificativ de modernizare și dezvoltare a capacității de operare având ca punct central 2 investiții majore în Portul Constanța, un terminal de mare viteză pentru cereale și un depozit multifuncțional pentru fertilizatori vrac.
2020 / UMEX implementează un nou Sistem de Management Integrat (SMI).
UMEX implementează un nou Sistem de Management Integrat (SMI), conform cerințelor celor trei standarde internaționale: ISO 9001:2015, ISO 14001:2015 și ISO 45001:2018, primind certificările aferente de la certificatorul internațional DNV Business Assurance.