Terminal fertilizatori

 
O importantă investiție UMEX, parte din strategia noastră pentru segmentele de activitate în dezvoltare, este construirea unei magazii multifuncționale pentru operare/ depozitare fertilizatori vrac cu o capacitate totală de stocare de aproximativ 66.000 tone, împărțită în 10 compartimente egale, 2 rânduri simetrice a câte 5 compartimente pe fiecare rând. Investiția se ridică la 18.000.000 Euro și va fi finalizată la finalul anului 2021.
 
 

Depozitul va fi construit din beton armat și va avea un sistem complet automatizat de umplere în partea superioară, cu o capacitate de 600 t/ h, format din benzi transportoare reversibile cu declanșatoare, precum și un sistem de golire cu benzi transportoare în partea de jos. Fiecare dintre cele 10 compartimente va avea uși de acces de 5x5m. Pentru golirea totală a magaziei, se vor folosi încărcătoarele frontale cu cupe, care vor transporta marfa către orificiile de intrare ale benzii transportoare poziționate în cele două tuneluri.

Alimentare eficientă
Magazia va putea fi alimentată cu mărfuri vrac direct din navele operate în dana 44, cu o capacitate de 600 t/ h folosind un sistem compus din: buncărele de admisie pentru macarale, benzile transportoare aferente danei 44, elevatoarele cu cupe și contoarele de debit care sunt conectate la transportoarele cu bandă de umplere ale magaziei de pe dana 44.

Mărfurile pot fi încărcate în această magazie multifuncțională și cu ajutorul benzilor mobile conectate la camioane sau trenuri, tot cu aceeași capacitate de 600 t/ h.

Fluxuri multiple de încărcare
În ceea ce privește modalitățile de livrare a mărfurilor depozitate, acestea pot fi deservite de fluxuri diferite.

Primul flux trimite marfa vrac la targa de încărcare navă în dana 44 pentru a fi încărcată la navă sau barjă cu macara/ graifer. Acest circuit are capacitatea de 600 t/ h.

Un al doilea flux (simetric) permite încărcarea mărfurilor vrac pe auto sau vagon. Acesta include un rezervor tampon de 200 de tone, dotat cu un contor de curgere sub el. Până la coșul rezervorul tampon, capacitatea de transport este de 600 t/ h, după această porțiune, capacitatea este de 200 t/ h.

Un al treilea flux efectuează transferul mărfii vrac spre instalațiile de însăcuire marfă in bigbags. Și aceste fluxuri simetrice trec prin rezervoarele tampon de 200 t.