Fertilizatori

 
Eficiență în manipularea și depozitarea fertilizatorilor
 
Operăm anual o cantitate de până la 500.000 tone de fertilizatori vrac și putem depozita concomitent o cantitate de 20.000 tone de fertilizatori. Dispunem de instalație de însăcuit specializată, cu capabilități de însăcuire marfă vrac în saci de diverse dimensiuni: de la 25 kg pana la 2.000 kg. În funcție de algoritmul proceselor operaționale efectuate la o navă, putem obține rate de descărcare îngrășăminte din nave de până la 5000 tone/24 ore.
 
 

Pentru manipularea fertilizatori vrac folosim preponderent 4 dane operative cu o lungime totală de 815 metri și o adâncime a apei de până la 13,5.

dana 38

 
Lungime
205 metri
 
Adâncime apă
12,5 metri
 

dana 40

 
Lungime
205 metri
 
Adâncime apă
13,5 metri
 

dana 44

 
Lungime
220 metri
 
Adâncime apă
12,5 metri
 

dana RORO3

 
Lungime
185 metri
 
Adâncime apă
12,5 metri
 

Servicii complete pentru manipularea și depozitarea fertilizatorilor

Operațiuni navă / terminal

Depozitare în magazii

Însăcuire

Sortare și etichetare saci

Cântarire auto / vagoane

Soluții inovatoare pentru manipularea și depozitarea fertilizatorilor

 
Având în vedere creșterea constantă a volumului de îngrășăminte care tranzitează Portul Constanța, acest segment devine o parte importantă a strategiei de business UMEX.
 
 

Astfel, o importantă investiție UMEX este construirea unei magazii multifuncționale pentru operare/ depozitare fertilizatori vrac cu o capacitate totală de stocare de aproximativ 66.000 tone, împărțită în 10 compartimente egale, 2 rânduri simetrice a câte 5 compartimente pe fiecare rând.

Depozitul va putea fi alimentat cu mărfuri vrac direct din navele operate în dana 44, din camioane sau trenuri cu ajutorul benzilor mobile, care au capacități de 600 tone/ h.

Pentru livrarea mărfurilor depozitate în magazie vor fi 3 circuite, respectiv:
 

  • transferul mărfii vrac la targa de încărcare nava în dana 44 pentru a fi încărcată la navă sau barjă cu macara / graifer
  • încărcarea mărfurilor vrac pe auto sau vagon
  • transferul mărfii vrac spre instalațiile de însăcuire marfă în bigbags.