Viitorul terminal pentru cereale UMEX

Prioritatea noastră este creșterea competitivității clienților noștri prin creșterea standardelor operațiunilor portuare, de aceea investim constant în tehnologie și facilități moderne.

Una dintre cele mai importante investiții UMEX în Portul Constanța este construirea unui siloz specializat operare / depozitare cereale vrac, care va îmbunătăți semnificativ calitatea proceselor specifice manipulării și depozitării cerealelor. Proiectul este în dezvoltare și va fi finalizat la finalul anului 2021, investiția ridicându-se la aproximativ 28.000.000 Euro.

Capacitatea totală va fi de 2 x 80.000 de tone, în două facilități simetrice de stocare. Prima faza implică construirea în dana 38 a 8 celule (10.000 to capacitate fiecare), care, împreună cu magazia existentă, vor putea depozita pana la 100.000 to cereale vrac simultan.

Noul terminal este flexibil și facilitează descărcarea cerealelor sosite în port prin orice mijloc de transport simultan (tren, camion, barjă), prin cele 4 linii de transport independente, la oricare dintre cele 8 celule de depozitare. În același timp, din orice celulă, marfa poate fi transferată cu o rată de 1.500 tone/ oră către shiploader-ul care va fi amplasat în dana 38.

Încărcarea mărfurilor din tren în siloz se va face cu o capacitate de 600 tone/ h, din camion în siloz, 400 tone/ h prin facilitățile dispuse în dana 38; barjele vor fi descărcate în dana 39, alimentând silozul cu 800 tone/ h; încărcarea navei din siloz prin shiploader se va face cu o rata de 1500 tone/ h.