Viitorul terminal pentru fertilizatori UMEX

Investim constant în tehnologie și facilități moderne pentru că urmărim creșterea competitivității clienților noștri prin creșterea standardelor operațiunilor portuare.

O importantă investiție UMEX este construirea unei magazii multifuncționale pentru operare/depozitare fertilizatori vrac cu o capacitate totală de stocare de aprox. 66.000 tone, împărțită în 10 compartimente egale, 2 rânduri simetrice a câte 5 compartimente pe fiecare rând.

Depozitul va fi construit din beton armat și va avea un sistem complet automatizat de umplere în partea superioară, cu o capacitate de 600 t/ h, format din benzi transportoare reversibile cu declanșatoare, precum și un sistem de golire cu benzi transportoare în partea de jos. Fiecare dintre cele 10 compartimente va avea uși de acces de 5x5m. Pentru golirea totală a magaziei, se vor folosi încărcătoarele frontale cu cupe, care vor transporta marfa către orificiile de intrare ale benzii transportoare poziționate în cele două tuneluri.

Pentru livrarea mărfurilor depozitate in magazie vor fi 3 circuite, respectiv:
– transferul mărfii vrac la targa de încărcare navă în dana 44 pentru a fi incarcata la nava sau barja cu macara/graifer
– încărcarea mărfurilor vrac pe auto sau vagon
– transferul mărfii vrac spre instalațiile de însăcuire marfă în bigbags.

Costul total al acestei investiții este estimat la 18.000.000 Euro, urmând să fie finalizat la sfârșitul anului 2021.